Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike' 2023. (Rok: 31.12.2023.)

U nastojanju da potakne stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, 'Goranovo proljeće' i ove godine raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'.
vrijeme: 04.12.2023. - 31.12.2023.
url: https://igk.hr/

Uvjeti natječaja:

U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.
 
Na natječaj je potrebno poslati:

cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta;

u zasebnom dokumentu potrebno je poslati biografiju i osobne podatke (ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja)

Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa. 

Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će  najbolji rukopis za nagradu „Goran za mlade pjesnike“. Po završetku uredničkog procesa, nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“. Za autora besplatna objava knjige predstavlja materijalni dio Nagrade.

Osim nagrađenog autora/ice, sudionike se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

Rok za slanje pjesama je nedjelja, 31. 12. 2023. u ponoć.

Rukopise i biografiju, s naznakom „Za nagradu Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr.