Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za kratku priču za mlade 'Tipka' 2021. (Rok: 10.10.2021.)

Knjižnica za mlade, dislocirani odjel Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac raspisuje drugi po redu natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna. Svaki se autor može prijaviti samo jednom pričom koja ne smije prethodno biti objavljena. Natječaj je otvoren do 10. listopada, u 23,59 sati.
vrijeme: 13.09.2021. - 10.10.2021.
url: http://www.gkka.hr/

Radovi pristigli nakon navedenog roka neće biti razmatrani. U obzir se neće uzimati ni ulomci iz većih proznih cjelina ili već objavljeni radovi, nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova.
 
Priče za natječaj šalju se isključivo u elektroničkom obliku na e-poštu: kzmkarlovac@gmail.com, a predmet je potrebno nasloviti „Tipka“. Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte, datum rođenja te broj telefona koji se šalju u zasebnom dokumentu (podaci neće biti dostupni prosudbenoj komisiji).
 
Radovi trebaju biti napisani na računalu i spremljeni u formatu .doc ili .docx (Calibri; veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Priče trebaju biti duljine do pet kartica (ukupno 9000 znakova s razmacima).
 
Pristigle priče ocijenit će prosudbena komisija u sastavu: Bojana Meandžija, spisateljica; Marija Skočibušić, pjesnikinja; Darko Lisac, novinar, odabrati tri najbolje te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Prva nagrada iznosi 700 kn, druga 500 kn i treća 400 kn. Priče će biti objavljene na mrežnima stranicama i društvenim profilima Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i Knjižnice za mlade.
 
Objava rezultata na mrežnim stranicama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i na društvenim profilima Knjižnice i Knjižnice za mlade bit će 5. 11. 2021.