Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za kratku priču satiru Slavko Kolar 2024. (Rok: 30.9.2024.)

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar - književni dani raspisuje Natječaj za kratku priču - satiru na kojem mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče - satire je slobodna.
vrijeme: 01.07.2024. - 30.09.2024.
mjesto: Čazma
url: https://www.gradska-knjiznica-cazma.hr/

Kratka priča - satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).
 
Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina:
  1. u pisanom obliku stoga kratke priče - satire treba slati u pisanom obliku,  sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom „Natječaj za kratku priču - satiru", a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti,
  2. u elektroničkom obliku
na  e-mail: slavkokolar.price2024@gmail.com
prijavljena priča označena šifrom, te rješenje šifre i osobne podatke autora.
 
Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.
 
Kratke priče - satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa:
  • prva nagrada u iznosu od 500,00 eura  neto
  • druga nagrada u iznosu od 300,00 eura  neto
  • treća nagrada u iznosu od  200,00 eura neto
  •  
Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2024.
 
Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča - satira bit će organizirano u okviru manifestacije „Slavko Kolar - književni dani"  30. studenog 2024. u Čazmi.
 
Natječaj traje od 01. srpnja do 30. rujna 2024.