Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za književnu rezidenciju PRRIČA (Rok: 15.7.2024.)

Dvotjedna književna rezidencija - PRRIČA, književna je rezidencija za autore koji pišu za djecu i mlade, u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Hvar te umjetničke organizacije Connect4. Riječ je o trećoj u nizu rezidencija (Dramma! 2022.g. te Poemma 2023.g.) koje se provode uz financijsku pomoć Ministarstva kulture i medija kroz program razvoja publike te Grada Hvara.
vrijeme: 01.07.2024. - 15.07.2024.
url: https://www.knjiznicahvar.hr/

Projekt je ovo koji direktno povezuje autora i publiku, sve sa svrhom poticanja interesa, razumijevanja i razine aktivnog sudjelovanja djece i mladih u području interesa za književnost te njihove popularizacije među širom publikom uz gostovanja renomiranih autora.
 
Za prijavu je potrebno poslati životopis (duljine do 1800 znakova) na e-mail adresu 4.connect.for@gmail.com uz obrazloženje zašto prijavitelj želi boraviti na rezidenciji. Uvjet je da kandidat nije mlađi od 18 godina te da ima objavljeno barem jedno djelo za djecu i mlade.
 
Rezidenta će odabrati tročlani žiri sastavljen od jednog člana umjetničke organizacije Connect4, jednog predstavnika Gradske knjižnice i čitaonice Hvar te jednog stručnog savjetnika iz područja književnosti.
 
Ime odabranog rezidenta bit će objavljeno u kolovozu na mrežnim stranicama Gradske knjižnice i čitaonice Hvar i društvenim mrežama umjetničke organizacije Connect4.
 
Rezidencija će se održati od 15. do 30. listopada 2023. godine u gradu Hvaru.
 
Rezidentu su osigurani putni troškovi, smještaj i prehrana za vrijeme trajanja rezidencije.
 
Rok prijave: 15. srpnja 2024.
Prijave se šalju na: 4.connect.for@gmail.com
Mjesto održavanja: grad Hvar, 15. - 30. listopada 2024.