Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za izlaganje u Garaži Kamba u 2025. godini (Rok: 3.8.2024.)

Otvoren je natječaj za izlaganje u zagrebačkoj Garaži Kamba u 2025. godini. Tijekom 2025. godine Kamba nastavlja podržavati izložbe, izvedbe i projekte usredotočene na site-specific intervencije, inovativno korištenje (ne)mogućnosti naše garaže i dvorišta ispred nje, kao i umjetničke prakse fokusirane na kontekst, fizičku i društvenu pojavnost prostora, kao i neposrednoj komunikaciji s publikom.
vrijeme: 03.07.2024. - 03.08.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/GarazaKamba

Garaža Kamba umjetnički je prostor na adresi dvorišta Ilice 37 u Zagrebu koji od 2017. godine funkcionira kao pop-up galerija s naglaskom na interdisciplinarnoj i site-specific umjetničkoj produkciji kroz izlagačke, studijske, radioničke, edukativne, rezidencijalne i druge (neklasične) formate.
 
Tijekom 2025. godine Kamba nastavlja podržavati izložbe, izvedbe i projekte usredotočene na site-specific intervencije, inovativno korištenje (ne)mogućnosti naše garaže i dvorišta ispred nje, kao i umjetničke prakse fokusirane na kontekst, fizičku i društvenu pojavnost prostora, kao i neposrednoj komunikaciji s publikom.
 
Prijava je otvorena za pojedinačne autore i umjetnike, više autora i kolektive, kao i za kustose i kustoske kolektive. U sljedećoj je godini namjera dodatno produkcijski podržati nekoliko site-specific projekata osmišljena specifično za prostor Kambe ili dvorišta, pri čemu se u prijavi mora jasno naznačiti kako je riječ o novoj produkciji. Odabran(i) projekt(i) biti će pojedinačno prijavljeni na natječaje za financiranje te će se sukladno rezultatima osigurat djelomična ili cjelovita produkcija.
 
Uz godišnji program, ove se godine moguće prijaviti i za trajnu intervenciju - oslikavanje garažnih vrata Kambe. Riječ je metalnim vratima (dvije vratnice s otvaranjem iz sredine) glatkog lica zajedničkih dimenzija oko v.200 cm x š.310 cm koje od 2018. godine krasi rad Mije Maraković. Do početka sljedeće izložbene sezone (sredina ožujka) voljeli bismo im udahnuti novi izgled te se prihvaćaju različiti prijedlozi s napomenom kako treba voditi računa da rješenje ne bi trebalo biti previše narativno i nametljivo obzirom da se vrata povremeno aktivno koriste tijekom drugih izložbi (kao scenografija ili dio kompozicije). Prijedlozi se, s druge strane, mogu baviti reinterpretacijom Kambina logotipa koji je dio natječajne dokumentacije.

Informacije o prijavi>>>