Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2022. (Rok: 25.8.2021.)

Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti, raspisuje Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2022. godini. Rok za prijavu: 25. kolovoza 2021.
vrijeme: 19.07.2021. - 25.08.2021.
url: https://www.alu.unizg.hr/

Na natječaj za izložbe, umjetničke projekte/lab/radionice/work in progress i sl. mogu se prijaviti isključivo prijedlozi/koncepti koji su detaljno-idejno, organizacijski i vremenski razrađeni dovršeni ili završnoj fazi pripreme. Komisijski odabran/-u izložbu/projekt i uvršten/-u u godišnji izložbeni program ne može se mijenjati, autor/-ica ima obavezu izvesti ga u dogovorenom terminu prema unaprijed dogovorenim uvjetima. 

Profil sudionika natječaja: 
Studenti diplomskih studija Grafičkog, Slikarskog, Kiparskog i Nastavničkog odsjeka ALU, studenti diplomskih studija OZFIN-a, studenti 4. i 5. godine integriranih preddiplomskih i diplomskih studija OKIR-u, studenti specijalističkih i doktorskih studija ALU, dobitnici rektorove nagrade i summa cum laude (automatski ulazak u konkurenciju), alumni ALU (do 5 godina od diplome), dolazni studenti diplomskih studija na međunarodnoj razmjeni upisani u diplomski studij, studenti diplomskih studija partnerskih Akademija i srodnih fakulteta u i izvan Hrvatske. 

Prednost u izlagačkom programu imati će: 
- Projekti suradnje umjetničkih Akademija (Likovne, Dramske, Muzičke) u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu: projekti unutar te kategorije imati će prednost pred ostalim projektima jer jačaju međuinstitucionalnu, kulturnu i međunarodnu suradnju Akademije i njezinih partnera; 
- Projekti sastavnica Sveučilišta u Zagrebu;
- Projekti koji osim izložbenog dijela stavljaju naglasak na popratni dio izložbenog programa (npr. radionice, tribine, predavanja, edukativni programi, razgovori s umjetnikom, i sl.). 

Natječajne kategorije: 
Samostalna izložba (do 3 autora)  -  Skupna izložba (više od 3 autora)  -  Umjetnički projekt/lab/radionica/ work in progress i sl. -  Popratni program (odvija se između 2 otvorenja izložbi).  

Rok prijave: 25.08.2021. godine u ponoć. 
 
Propozicije natječaja i upute o prijavi