Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za glavnu skulpturu/instalaciju ReArt festivala (Rok: 24.5.2022.)

Udruga Reart poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izradu glavne skulpture/instalacije koja će se izložiti u sklopu ReArt festivala, u razdoblju od 24. do 26. lipnja 2022. godine u gradu Osijeku.
vrijeme: 04.05.2022. - 24.05.2022.
url: http://udrugareart.blogspot.com/

Izložbeni dio programa, čini neizostavan dio ReArt festivala, te je pri svakom svom izdanju definiran pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja. Tematskim pristupom radovima kroz ReArt platformu svake godine, propituju se novi motivi otvarajući pri tomu neiscrpan izvor inovativnih rješnja i kreativnih ideja za umjetničko stvaralaštvo.

Reartovim konceptom recikliranih skulptura i instalacija (ili reciklažno-umjetničkim intervencijama), potiče se umjetnike na promoviranje svojih radova na jedan drugačiji način, pri tomu stvarajući platformu umjetničkog predstavljanja.

Kako biste sudjelovali potrebno je zaviriti u svijet maloga Moglija i njegove džungle, te svojom inerpretacijom obogatiti ovogodišnji umjetnički program festivala.

Kako sudjelovati?
Potrebno je na gore navedenu temu izraditi skicu za glavnu skulpturu/instalaciju ReArt festivala. Po izradi skice, potrebno je poslati kvalitetnu fotografiju, opis i dimenzije rada i to elektroničkim putem na e-adresu: reartizlozbe@gmail.com
Odabrani umjetnik/ca će za svoj rad dobiti materijal u vrijednosti od 1.000,00 kn (materijal može biti prema osobnom izboru) + 1.000,00 kn za honorar.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi umjetnicim autori i/ili autorske grupe u zemlji.
Rok za prijavu skica je do 24. svibnja 2022., a o ishodu selekcijskog postupka, sudionici će biti obaviješteni do 27. svibnja 2022. godine.
Veselimo se svim vašim radovima! 
 
*Umjetnička skulptura/instalacija ostaje u vlasništvu umjetnika!