Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za četrnaesto likovno rješenje plakata na pročelju zgrade tvrtke CROZ (Rok: 10.12.2023.)

Pravo sudjelovanja na četrnaestom natječaju za likovno rješenje plakata na pročelju zgrade tvrtke CROZ, u duhu teme (Sinestezija), imaju svi umjetnici neovisno o njihovom akademskom i profesionalnom statusu. Natječaj organizira tvrtka CROZ u partnerstvu s HDLU-om.
vrijeme: 10.11.2023. - 10.12.2023.
url: https://www.hdlu.hr/

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okruženje, nastavlja suradnju s HDLU-om u želji da javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeni umjetničkim djelima. 

Tema za četrnaesto likovno rješenja plakata je: SINESTEZIJA

Odavno je prisutna ideja objedinjavanja umjetnosti. Škola Bauhausa je spajala glazbu, arhitekturu, književnost, ples i dr. s likovnim izrazom. U filmu su Eisenstein, Lang, Artaud i Dulac ostavili vrhunska djela jednako značajna kao i prijelomni doprinos Duchampa. Dodajmo navedenom Waltera Benjamina i njegov esej Angelus Novus, posvećen crtežu Paul Kleea. Danas bi mogli govoriti o slovenskoj grupi Laibach, umjetnicima koji spajaju čovjeka sa strojem, pa sve do „uradaka“ umjetne inteligencije.

Naizgled teška tema, ipak ona koja vam daje slobodu da spajate naizgled nespojivo, da povod i nadahnuće nađete u djelima drugih i iznjedrite svoje djelo.

Pitamo se što je to što okupira nove generacije, što je ono što nas spaja. Odgovor na potonje pitanje bio bi umjetnost i misao u svojoj izvrsnosti.

Budite izvrsni i predložite vaše viđenje.


Rok za prijave je 10.12.2023.

Propozicije natječaja:
https://www.hdlu.hr/2023/11/natjecaj-za-cetrnaesto-likovno-rjesenje-plakata-na-procelju-zgrade-tvrtke-croz/