Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj 'Podrum ponedjeljkom' (Rok: 20.12.2021.)

Filmsko-kreativni studio VANIMA raspisao je natječaj za vizualne radove mladih afirmiranih i neafirmiranih autorica i autora čiji će radovi biti izloženi u podrumu Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Varaždinu.
 
vrijeme: 20.11.2021. - 20.12.2021.
url: http://www.vanima.hr/
Cilj programa je poticanje mladih autorica i autora koji djeluju u vizualnoj i audiovizualnoj kulturi kroz redovite aktivnosti održavanja izložbi kako bi time stvarali novu publiku ponajviše među mladima, a istovremeno im nudili kvalitetni sadržaj na pristupačniji način u opuštenoj atmosferi.

Na natječaj "Podrum ponedjeljkom" mogu se prijaviti mladi autori od 18 do 30 godina s prebivalištem na području Varaždinske županije, Međimurske županije, Krapinsko-zagorske  županije i Koprivničko-križevačke županije, a koji se bave slikarstvom, crtanjem, ilustracijama, dizajnom, fotografijom, fotomanipulacijom ili bilo kojim drugim vidom dvodimenzionalnog vizualnog izražavanja koji se može uokviriti i staviti na zid, ali i trodimenzionalnog vizuanog izražavanja kiparskim tehnikama (glina, drvo, kamen i dr.). Uz samostalne autore, prijaviti se može i više autora (maksimalno troje) pod zajedničkim imenom – autorska skupina.
 
Radovi mogu biti originali (platno, crtež na papiru i dr.) ili u digitalnom obliku (JPEG stvarne veličine, rezolucija 300 dpi), svih dimenzija. U obzir dolaze svi stilovi i sve tehnike (Photoshop, Ilustrator, crtež, fotografija, ruka, bojica, kemijska olovka, pastela, flomaster, ulje na platnu, tempera, akril, kolaž i druge kombinacije). Prijavitelji radova svojom prijavom potvrđuju da su radovi njihovo autorsko djelo.
 
Svaki autor (autorska skupina) mora prijaviti koncept od minimalno 10, a maksimalno 20 radova te obrazložiti samu ideju i tehničke smjernice. Radovi trebaju biti konceptualno povezani, a bit će izloženi u kompletu. Prijavljeni radovi ne smiju vrijeđati bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti, kao ni propagirati nasilje.

Prijava na natječaj