Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj HDS-a 'International' (Rok: 23.12.2021.)

Hrvatsko društvo skladatelja dana 6. prosinca 2021. raspisalo je natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Ovim natječajem HDS podupire aktivnosti hrvatskih skladatelja i glazbenih izdavača (publishera), svojih članova, na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu.
vrijeme: 06.12.2021. - 23.12.2021.
url: http://www.hds.hr
Cilj Natječaja je povećati konkurentnost glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, čime bi na kvalitetan način ostvarili dodatnu prepoznatljivost svoje zemlje, njezine kulture, glazbe i identiteta. Natječajem se podupire i promovira glazbeno stvaralaštvo svih žanrova na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost. Projekti koji se prijavljuju moraju biti osmišljeni za prezentaciju na međunarodnoj sceni ili tržištu, iz čega se isključuju zemlje regije (Slovenija, BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Makedonija).
Natjecati se mogu isključivo redovni članovi HDS-a koje HDS i njegova Služba ZAMP putem punomoći zastupaju u cijelom svijetu. Natjecatelji također moraju biti državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem u RH koji su prije pristupanja Natječaju ostvarili prepoznatljivu umjetničku karijeru u RH, odnosno pravne osobe registrirane u RH.
Informacije o prijavi