Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj HDD-a za primanje novih članova i članica (Rok: 1.3.2024.)

Hrvatsko dizajnersko društvo raspisalo je natječaj za primanje novih članova i članica u sljedećim kategorijama - profesionalci, pripravnici i studenti. 
vrijeme: 08.02.2024. - 01.03.2024.
url: https://dizajn.hr/

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) je nevladino, nestranačko, neprofitno i dobrovoljno strukovno udruženje, osnovano 1983. godine kao Društvo dizajnera Hrvatske (DDH), koje se bavi promicanjem zajedničkih strukovnih i socijalnih interesa članova Društva i sustavnim stvaranjem društvenih uvjeta koji vode poboljšanju rada na području dizajna. Ciljevi HDD-a su razvoj i afirmacija, promicanje i napredak dizajnerskog stvaralaštva u Hrvatskoj, zastupanje interesa i statusa struke i članova HDD-a, te sustavno stvaranje društvenih uvjeta koji vode poboljšanju djelovanja na području dizajna.
Članovima mogu postati svi državljani RH koji prihvaćaju Statut HDD-a, a koji su svojim dosadašnjim radom dokazali pripadnost praksi, teoriji i promicanju struke dizajna, odnosno svi oni koji su na bilo koji način zainteresirani za napredak dizajna u Hrvatskoj. Članovima iznimno mogu postati i autori koji nisu državljani RH, ali su profesionalno vezani uz RH i svojim radom doprinose razvoju dizajna u Hrvatskoj. Osim toga, u skladu sa Statutom i Pravilnikom za primanje u članstvo zainteresirani kandidati i kandidatkinje moraju udovoljavati kriterijima propisanima za svaku od pojedinih kategorija.
Propozicije natječaja i informacije o prijavi>>>