Preskočite na glavni sadržaj

Najavljeno peto izdanje Supertoona uz poziv volonterima

Supertoon će se ove godine po prvi put održati na 10 lokacija u staroj šibenskoj gradskoj jezgri, u razdoblju od 26. do 31. srpnja. Jedna od najvećih novina ovogodišnjeg izdanja festivala je to da će se dječji natjecateljski program odvijati na Skalama na Gorici, te će djeca napokon u potpunosti moći uživati na vlastitoj lokaciji.
vrijeme: 26.07.2015.
mjesto: Šibenik
url: http://www.supertoonfestival.com/

Na trgu ispred stare Peškarije će se ove godine tamo odvijati i natjecateljski program animiranih videospotova, reklama i uvodnih špica. S obzirom na veliki broj gostiju koji će pohoditi festival, ukazala se potreba za reprezentativnom lokacijom festivalskog centra i ureda za goste, pa je u tu svrhu odabrana Gradska vijećnica u čijem će se prizemlju svakoga dana voditi razgovori s autorima koji će biti otvoreni za javnost, i ako to bude potrebno, posebno navoditi besplatni kao i svi ostali programi na festivalu.
 
Ostale lokacije su već ustaljene i uključuju Trg ispred škole, Muzej grada Šibenika, Studio i galeriju Krševan, Press centar i gradsku knjižnicu.

U festivalsku selekciju je ove godine pristiglo preko 920 naslova od kojih će 131 biti prikazan u jednoj od 5 natjecateljskih kategorija. Kratki animirani filmovi koji će se prikazati osvojili su 46 nagrada i nebrojeno pohvala, a u raznim selekcijama bili su prikazani na više od 250 festivala. Među filmovima koje će naši posjetitelji moći vidjeti nalaze se kandidati za Oscara, filmovi koji su bili prikazani u službenom programu Annecyja, Cannesa i Animafesta. Ima tu i filmova koji će na festivalu imati svjetsku premijeru, kao i vrhunskih uradaka nekih od najpoznatijih svjetskih škola animacije.

U sklopu popratnog programa će se, prema već ustaljenoj praksi, odvijati predstavljanje partnerskih festivala, produkcijskih studija, članova žirija i autora, a od ove godine i predstavljanje škola animacije. Ove godine će to biti škole iz regije (Zagreb, Split, Beograd, Budimpešta) iz kojih se očekuje dolazak 30-ak studenata koji će predstaviti svoje škole, ali i svoje radove.

Među ostalim programima vrijedi istaknuti retrospektivu našeg jedinog oskarovca Dušana Vukotića.

Natječaj

Objavljen je natječaj za volontere te se svi zainteresirani mogu prijaviti na e-mail adresu: petar@supertoonfestival.com. Volonterima će biti osiguran smještaj i hrana, a niti jedan posao, pogotovo ne festivalski, nije težak kad si na moru ljeti. Sve zainteresirane pozivamo da se prijave s par rečenica o sebi i o svojim afinitetima.