Preskočite na glavni sadržaj

Nagrada 'Željko Sabol' za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku 2024. (Rok: 31.5.2024.)

Grad Bjelovar i Narodna knjižnica 'Petar Preradović' objavili su književni natječaj za 'Nagradu Željko Sabol' koji je otvoren do 31. svibnja 2024.! Nagrada se dodjeljuje autoru za najbolju zbirku poezije, čije prvo izdanje mora biti objavljeno na hrvatskom jeziku u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2023. godine.
vrijeme: 21.03.2024. - 31.05.2024.
mjesto: Bjelovar
url: https://knjiznica-bjelovar.hr/

Nagradu 'Željko Sabol' za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku ustanovio je Grad Bjelovar radi davanja počasti i priznanja hrvatskom književniku rođenom Bjelovarčaninu Željku Sabolu. Grad Bjelovar je nositelj Nagrade, a Narodna knjižnica „Petar Preradović“ organizator i provoditelj za književnost. Nagrada za književnost u kategoriji za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku dodjeljuje se svake druge godine počevši od 2024. godine. Svrha Nagrade je promicanje književnog stvaralaštva i poetskog izričaja na hrvatskom jeziku te poticanje razvoja autora i njihovih djela.
 
NATJEČAJ
 
Prijedlog za Nagradu mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge, građani i njihova udruženja te kulturni stvaraoci i djelatnici pojedinačno.
Za Nagradu se mogu natjecati autori koji su državljani Republike Hrvatske i autori izvan granica Republike Hrvatske s književnim djelima pisanim na hrvatskom jeziku.
Natječaj je otvoren od 21.ožujka do 31. svibnja 2024. godine.
Predlagatelj dostavlja Odboru tri (3) primjerka knjige zbirke poezije do 31. svibnja 2024. na adresu: Narodna knjižnica „Petar Preradović“, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000 Bjelovar, s napomenom „Za književni natječaj Nagrada Željko Sabol“.
Na temelju Odluke Grada Bjelovara o nagradi „Željko Sabol („Službeni glasnik Grada Bjelovara”, broj 4/23) Narodna knjižnica „Petar Preradović“ i Odbor za dodjelu nagrade „Željko Sabol“ donose propozicije za dodjelu nagrade „Željko Sabol“ u kategoriji za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku 2024.
 
PROPOZICIJE ZA DODJELU NAGRADE „ŽELJKO SABOL“