Preskočite na glavni sadržaj

Nagrada IIDA izložbi 'Croatia je Hrvatska' za najbolje dizajniranu izložbu

Zagrebačka agencija Brigada osvojio je nagradu Global Excellence 2017. Međunarodnog  udruženja dizajnera interijera (IIDA) za najbolje dizajnirani izložbeni prostor, za izložbu 'Croatia je Hrvatska', nastalu u povodu 133 godine postojanja 'Croatia osiguranja', priopćeno je u ponedjeljak iz agencije Brigada.
vrijeme: 22.01.2018. -
url: http://www.iida.org/

Nagrada je autorima iz Brigade dodijeljena ovog vikenda u Parizu. 

Međunarodno natjecanje Međunarodnog udruženja dizajnera interijera  (International Interior Design Association - IIDA) održava se na godišnjoj razini i vrednuje originalnost i izvrsnost u dizajnu interijera i projekata unutrašnje arhitekture. Uz "Croatia osiguranje", među nagrađenima su projekti za investitore u Kini, Tajvanu, Japanu, Australiji i SAD-u, navodi se u priopćenju.

Imena nagrađenih i prikazi njihovih projekata objavljeni su na internetskim stranicama IIDA.

"Croatia je Hrvatska" je interaktivna i multimedijalna izložba koja je tijekom jeseni 2017. bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič. Uz Brigadu koja je bila zadužena za prostorni dizajn, projekt su osmislili i realizirali timovi korporativnih komunikacija Adris grupe i Croatia osiguranja, agencije Bruketa&Žinić&Grey i Millenium promocija, uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Zagreba.

Izložba je bila koncipirana kao vremeplov kroz paralelne povijesti Hrvatske, Zagreba i Croatia osiguranja, te je na jedinstven način uključivala osobne i obiteljske povijesti posjetitelja.
  Građani su izložbu mogli nadopuniti svojim obiteljskim pričama, gdje su rame uz rame s povijesnim velikanima stajale osobne povijesti.

"Drago nam je što je žiri prepoznao našu želju da kroz dizajn interijera postava izložbe stvorimo doživljaj koji će posjetitelji ponijeti sa sobom, a ne samo 'lijep prostor'. Suradnja sa zaista širokim interdisciplinarnim timom stručnjaka za komunikacije i nove tehnologije bila je ključna za uspjeh ovog projekta i vjerujem da je upravo ta sinergija doprinijela ovom uspjehu u zaista jakoj globalnoj konkurenciji", rekao je Damjan Geber, kreativni direktor Brigade.

"Pobjednici ilustriraju transformativan dizajn, ujedno nudeći pragmatična rješenja kakva zadovoljavaju potrebe lokalnog stanovništva i odaju počast lokalnim trendovima i tradicijama", izjavio je Cheryl S. Durst, izvršni potpredsjednik i direktor IIDA-e.

"Pobjednici su pokazali koliku moć ima kvalitetan dizajn u emocionalnom povezivanju s korisnicima. Bilo nam je drago vidjeti raznolikost inovativnog, toplog i funkcionalnog dizajna interijera iz cijeloga svijeta", izjavio je IIDA-in predsjednik i direktor dizajna Malcolm Berg u ime žirija.

Uz njega, radove je ocjenjivao žiri međunarodnih dizajn profesionalaca: Stephanie Cardinal, predsjednik humà design + architecture; Danielle Fox, glavni dizajner u Rodrigo Vargas Design; Johannes Lampela, direktor dizajna u Designworks Los Angeles, koji je dio BMW grupe; i Geno Yun, voditelj ELS Architecture and Urban Design. (Hina)