Preskočite na glavni sadržaj

Nagrada HS AICA na 41. Splitskom salonu za likovnu kritiku (16.12.2021.)

Nagrada Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (AICA) na 41. Splitskom salonu dodjeljuje se autoru/-ici teksta likovne kritike, objavljenog ili napisanog o izložbi Salona ili o njegovoj temi u lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj suvremenoj umjetnosti u razdoblju koje Splitski salon kao bijenalna manifestacija obuhvaća – u posljednje dvije godine, 2020. i 2021.
vrijeme: 24.11.2021. - 16.12.2021.
url: https://hsaica.hr/

O nagradi odlučuje tročlani žiri HS AICA-e: Jasminka Babić, Dragana Modrić i Dalibor Prančević.

Tekst mora biti objavljen ili dostavljen na e-adresu aica@hsaica.hr do posljednjega dana izložbe Splitskog salona, 16. prosinca 2021.

Kritičko vrednovanje te relevantna i jasna prezentacija umjetničke produkcije – ponajprije moderne i suvremene umjetničke produkcije – u javnim medijima, sastavni je aspekt umjetničke kulture u cjelini koji može senzibilizirati i obrazovati publiku, da bi se postigao nov horizont recepcije i kritičke svijesti. Uspostavljanjem nagrade za tekst likovne kritike želi se istaknuti važnost teksta u sustavu umjetnosti, a obuhvaćajući nagradom i neobjavljene tekstove, ukazuje se na nedostatak medijskoga prostora za likovnu kritiku.

Odluka o nagradi bit će objavljena 23. prosinca 2021. na internetskim stranicama hsaica.hr/ i hulu-split.hr/, kao i Facebook/Instagram profilima HS AICA/HULU Split.