Preskočite na glavni sadržaj

Nagrada časopisu Drugost

Nakon vijesti da je časopis Drugost ušao u finale Magdalene, iz Maribora stižu još bolje vijesti. Naime, časopis za kulturalne studije koji izdaje studentska udruga IKS osvojio je srebrnu medalju u kategoriji novinskog ili dizajna za časopis, na četrnaestom međunarodnom festivalu kreativne komunikacije.
url: http://drugost.com
'Za sjajno drugo mjesto, na festivalu koji se od 17 do 20. svibnja održavao u europskom gradu kulture za 2012. godinu, ponajviše su zaslužni Marino Krstačić Furić i Ana Tomić, koji su već više godina poznati pod inicijalima, točnije šifrom MKF&AT.


Uspješna suradnja IKS-a i MKF&AT-a konačno je nakon više godina izašla na vidjelo, a specifičnost stila koji je proizašao iz ove suradnje očitava se u interaktivnim naslovnicama spomenutog časopisa. Isto tako, svaki broj časopisa ima specifičnu lokaciju održavanja promocija, od kojih je posljednja, održana u veljači ove godine, pokazala neočekivan odaziv kao i pozornost medija.

Ova nagrada, koja je zasigurno tek prva u nizu ukazuje na hrabrost poduhvata koji su na sebe preuzeli studenti riječkih kulturalnih studija te na kvalitetu projekta, koju donatori često ne uspijevaju prepoznati.' Josip Potnar

Fotografije: Marino Krstačić Furić, Ana Tomić.