Preskočite na glavni sadržaj

Motel Trogir - posjet vili predsjedničkog ureda na Pantovčaku

Projekt Motel Trogir organizira stručni posjet vili predsjedničkog ureda na Pantovčaku u Zagrebu. Posjet koji se održava u subotu, 30. svibnja, u 11 sati, besplatan i je otvoren za javnost, uz obaveznu prethodnu prijavu.
vrijeme: 30.05.2015. 11,00
mjesto: Zagreb
url: http://moteltrogir.tumblr.com
Kompleksom Ureda Predsjednice Republike, s posebnim osvrtom na arhitekturu i umjetnost, provest će nas članica tima Motel Trogir, povjesničarka umjetnosti Lidija Butković Mićin. 

Rezidencija u kojoj je danas smješten Ured predsjednice Republike, ranije poznata i kao Vila Zagorje, dovršena je 1964 godine godine prema projektu arhitekta Vjenceslava Richtera i u suradnji s Kazimirom Ostrogovićem. Projekt je nastao temeljem rješenja koji je osmislio arhitekt Drago Ibler koji je i odabrao lokaciju za vilu unutar kompleksa. Posjet će samo dijelom obuhvatiti i Predsjednički park koji je uređena krajobrazna cjelina od 1960-ih godina, a prostire se na oko 95 hektara tj. velik je otprilike kao trećina parka Maksmir.

Autorice krajobraznog uređenja prilaza i neposrednog okoliša rezidencije ugledne su pejzažne arhitektice Silvana Seissel i Angela Rotkvić.
Prostor parka opremljen je i skulpturama nekih od najuglednijih hrvatskih likovnih umjetnika.Park se uredno održava za što brinu nadležne službe. Početkom ove godine platforma 1POSTOZAGRAD pokrenula je inicijativu da se park određenim danima otvori za javnost.   

Budući da je riječ o štićenom objektu koji podrazumijeva režim provjere prije ulaska u kompleks, svi zainteresirani trebaju se unaprijed prijaviti. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i broj osobne iskaznice ili putovnice. Prijave će se primati od objave do popunjenja od strane Ureda Predsjednice Republike odobrene kvote od 30 osoba. 
 
bog ograničenog broja posjetitelja, prijave će se birati isključivo po prvenstvu zaprimljenog maila. Po zaprimanju 30 prijava, lista će biti zaključena. Finalna lista za posjet i detalji posjeta (mjesto sastanka itd.) bit će objavljeni u četvrtak, 28. svibnja 2015. na blogu projekta Motel Trogir. Naknadne zamjene mjesta nisu moguće jer će lista posjetitelja biti ranije odobrena od strane protokola. Neprijavljeni građani neće biti primljeni za posjet. 

Zainteresirane za posjet molimo da se prijave mailom na slobodne.veze@gmail.com, s naslovom Pantovčak.