Preskočite na glavni sadržaj

'Moj život bez zraka' u Kinu Europa

Film 'Moj život bez zraka' svoju zagrebačku kino-premijeru imat će 4. svibnja, u dvorani Muller zagrebačkog kina Europa, s početkom u 21 sat, uz gostovanje redateljice Bojane Burnać, a u sklopu 'Dokukino gostuje' programa.  
vrijeme: 04.05.2018.
mjesto: Zagreb, Kino Europa

Film prati Gorana Čolaka, višestrukog svjetskog prvaka i rekordera koji je već 2013. godine ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a godinu kasnije srušio i vlastiti rekord izdržavši bez zraka 23 minute i sekundu!

"Moj život bez zraka" prikazuje Goranove najvažnije životne trenutke koji se događaju pod vodom, kada nadilazi vlastite tjelesne mogućnosti, obara vlastite svjetske rekorde, prolazi kroz rigorozne pripreme sa samo jednim ciljem - uroniti u besmrtnost.

Svoj dugometražni prvijenac redateljica je snimala gotovo pet godina, a Gorana je upoznala na treninzima ronjenja na dah koje je vodio trener Ivan Drviš. Pokušavajući dokučiti koji motivi stoje iza namjernog zadržavanja daha, Bojana kroz dugogodišnji rad s Goranom, ispred i iza kamere, pred gledatelja stavlja čovjeka koji isključivo vlastitom voljom nadilazi ljudske i granice mogućega kako bi ostao najbolji na svijetu – pa makar i po cijenu života.

Film je nedavno u Palm Springsu osvojio nagradu za najbolji međunarodni dokumentarni film na American Documentary Film Festivalu te je u Berlinu nagrađen za najbolji film u dokumentarnoj kategoriji na međunarodnom festivalu Signes de nuit.

Moj život bez zraka (dugometražni dokumentarni film Bojane Burnać) from Restart on Vimeo.