Preskočite na glavni sadržaj

Moć kulture u društvenoj promjeni - TEH

Idući sastanak mreže Trans Europe Halles održava se od 28. studenog do 1. prosinca, u Marseillesu, Francuska, pod nazivom Jalla Jalla! Moć kulture u društvenoj promjeni, a okuplja aktiviste i umjetnike iz sjeverne Afrike, Bliskog istoka i Europe.
vrijeme: 28.11.2013.
mjesto: Marseilles, Francuska; La Friche La Belle de Mai
url: http://www.teh.net
Sastanak pruža mogućnost upoznavanja s aktualnom situacijom te ispitivanja transformacija koje se događaju kako u Europi tako i u arapskom svijetu. Kakve to učinke ima na položaj kulture i umjetnosti u našem društvu (umjetnička neovisnost, inkluzija, generacijska dinamika, mobilnost i povezivanje, modeli novih partnerstava, umjetnička autonomija…)? Koja je naša uloga i kao pojedinaca i kao organizacija? može li kulturni sektor govoriti jedinstvenim glasom?

O temi će se raspravljati na dva interaktivna panela te kroz sesiju brzih sastanaka koji će omogućiti suradnju s pozvanim predavačima i drugim sudionicima.

25 umjetnika i stručnjaka iz područja kulture iz Egipta, Jordana, Irana, Palestine, Libanona, Maroka, Tunisa i Turske bit će gosti TEH sastanka te će kroz inspirativne primjere vlastitog djelovanja u nezavisnoj kulturi u teškim uvjetima podijeliti svoje priče kako kulturne akcije mogu dovesti do društvene promjene i otvorenijeg društva.

Kroz žive panel diskusije, ekskluzivne individualne sesije, fokus grupe i zajedničke večere, omogućuje se rasprava i učenje o alternativnim metodama rada i upoznavanja potencijalnih partnera izvan granica Europe.

Kontakt:
Maja Lindquist (koordinatorica)
maja@teh.net
+46 (0) 7036151