Preskočite na glavni sadržaj

Mišo Baričević: 'Kolaži'

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, 21. siječnja, otvorena je izložba ”Kolaži” dubrovačkog slikara i umjetnika Miša Baričevića koja će se u prizemlju Narodne knjižnice moći razgledati do 18. veljače 2021..
vrijeme: 21.01.2021.
mjesto: Dubrovnik, Narodna knjižnica
url: http://www.dkd.hr/

Baričević je radio u Kazalištu Marina Držića kao slikar izvođač te je napravio i nekoliko scenografija. Nakon prve izložbe kolaža koja je bila u galeriji Sebastian, ovo mu je druga ovakva izložba, a nastala je prije osam godina.

– Ovi kolaži su dosta šareni, što znači da su nastali u staro vrijeme, a ne u ovo ‘novo normalno’ gdje je sve crno-bijelo. Nastali su tako što sam, kakva li slučajnost, onda bio u samoizolaciji zbog grla ili gripe. Doma nisam imao ništa nego blok, nožice i puno kataloga mojih prijatelja. Izložba je nastala sjeckanjem, nikad nije prikazana i ne mogu vjerovati da je nastala prije toliko godina. Da smo u kazalištu ovo bi bila praizvedba – rekao je na otvorenju autor izložbe Mišo Baričević dodavši kako ‘u ovo vrijeme kada nema ni domjenka’, on odlučio ‘počastiti ljubitelje kulture’ svojom izložbom.

https://www.dkd.hr/


Foto: www.dkd.hr