Preskočite na glavni sadržaj

Mentalni sklop: Alem Korkut - Ivan Kožarić

Otvorenje izložbe Alem Korkut - Ivan Kožarić, 6. iz ciklusa Mentalni sklop, otvara se u četvrtak, 15. svibnja, s početkom u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar. Razgovoru kustosa Mladena Lučića i umjetnika Alema Korkuta održava se isti dan, s početkom u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 23. svibnja.
vrijeme: 15.05.2015. 20,00
mjesto: Munich, Germany
url: http://www.msu.hr/
Šesta izložba iz ciklusa Mentalni sklop što se od ožujka ove godine kontinuirano odvija u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar objediniti će radove barda hrvatske suvremene umjetnosti Ivana Kožarića i jednog od najznačajnijih kipara srednje generacije Alema Korkuta.

Ciklus deset samostalnih izložbi suvremenih hrvatskih umjetnika pod radnim nazivom Mentalni sklop (mentor-sljedbenik) po inicijalnoj ideji gospođe Elvire Kranjčar razradili su Mladen Lučić, muzejski savjetnik Muzeja suvremene umjetnosti Istre (mentor) i Leila Mehulić (sljedbenik), kustosica Muzeja Mimara.

Odnos mentor – sljedbenik nipošto se ovdje ne smije shvatiti isključivo kao odnos profesor – učenik, mada će ova serija od deset izložbi sigurno imati i takve primjere. Pod pojmom mentor ovdje se prvenstveno misli na osobu, ne nužno iz likovnog svijeta, koja je svojim djelovanjem ili dijelom svog opusa umjetnička ili životna inspiracija autoru koji barem jednim djelom stvara pod duhovnom aurom i inspiracijom svog trenutnog ili stalnog uzora.