Preskočite na glavni sadržaj

Melinda Kostelac: 'Prekozemnost'

Samostalna izložba Melinde Kostelac predstavlja grafički scenarij sazdan od grafičkih listova te umjetničkih knjiga u kojima autorica objedinjuje tehnike dubokog tiska i svoje autorske tekstove naziva 'Prekozemnost'. Otvorenje izložbe bit će u petak, 14. veljače, u riječkoj Galeriji Juraj Klović, s početkom u 19 sati.
vrijeme: 14.02.2020.
mjesto: Rijeka, Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b
Radovi predstavljaju sinergiju grafičkog i spisateljskog autorskog djela kao cjeline na kojeg se nadovezuje i rad izveden u projekciji VR („virtual reality“) tehnologije. Svaki novi ciklus grafika za umjetnicu predstavlja novi izazov i nadovezuje se na prethodne zapise, tragove ljudskog, grafičkog, antropološkog, intimnog.

 

Melinda Kostelac opatijska umjetnica i akademska grafičarka. Dosad je sudjelovala na preko 200 međunarodnih izložbi i natječaja grafike u Hrvatskoj i inozemstvu, skupnih i samostalnih te je više puta nagrađivana. Titulu magistra umjetnosti stekla na ALU Ljubljana 2005. godine. Doktorantica je doktorskog studija grafike na ALU Zagreb. Na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci radi u svojstvu izvanredne profesorice i prodekanice za nastavu, studijske programe i studentska pitanja.


Izložba će biti otvorena do 28. 02. 2020.