Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodno baletno natjecanje Mia Čorak Slavenska 2021.

Međunarodno baletno natjecanje Mia Čorak Slavenska održat će se od 1. do 3. srpnja 2021. u HNK u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog društva profesionalnih baletnih umjetnika.  
vrijeme: 01.07.2021.

Najavljeni su plesači iz Hrvatske, Slovenije, Meksika, Srbije, Austrije, Italije, BiH, Japana, SAD-a, Velike Britanije, Ukrajine, Brazila i Rusije.

Gala koncert Slavenska Prix kao kruna samog međunarodnog baletnog natjecanja na kojem nastupaju laureati, održat će se na sceni HNK u Zagrebu, 3. srpnja 2021. u 18h.

Žiri čine međunarodno priznati baletni umjetnici i pedagozi Simona Noja Nebyla, Emmanuel Thibault, Ronald Savković i Pal Csillag. Organizator i umjetnički voditelj je predsjednik HDPBU, Svebor Sečak.

Hrvatsko društvo profesionalnih baletnih umjetnika u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži suosnivač je bijenalnog baletnog natjecanja koje nosi ime naše proslavljene primabalerine Mije Čorak Slavenske koja je ostvarila zavidnu karijeru u inozemstvu, posebice u SAD-u, te je tijekom 20. stoljeća svojim likom i djelom afirmirala hrvatsku baletnu umjetnost u svijetu. Natjecanje se prvi puta održalo 2006., a od 2010. godine je međunarodnog karaktera i održava se na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.