Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni festival šansone Chansonfest 2017. – natječaj

Umjetnička organizacija Chansonfest objavljuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu šansone Chansonfest 2017. Rok predaje radova je 20. rujna 2017.
prijava: 20.09.2017
mjesto: Zagreb
url: http://www.hds.hr

Chansonfest se održava pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Hrvatskog društva skladatelja.
 
U obzir dolaze samo radovi visoke umjetničke vrijednosti u kojima glazba i stihovi čine jedinstvenu cjelinu. Chansonfest nema natjecateljski karakter, a sve se skladbe izvode uživo.
 
Prijava za natječaj treba sadržavati naslov skladbe, podatke o autorima, notni zapis (s tekstom i harmonijskim simbolima) ili demo snimku (cd ili mp3) te ispis stihova. Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati s organizatorom izdavački ugovor.
 
Autori i izvođači skladbi odabranih za izvedbu prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe izvede, snimi i prenese preko radija i televizije te da ih objavi na nosaču zvuka i/ili slike odnosno da neka prava snimljene izvedbe prenese na treću osobu. Sva ostala autorska i izvođačka prava autor, odnosno izvođač pridržava za sebe, uz pravo da samostalno izda skladbu.
 
Odabrane skladbe bit će izvedene na Međunarodnom festivalu šansone „Chansonfest“ uz eventualni izravni ili odloženi radijski i/ili televizijski prijenos u četvrtak, 16. studenog 2017. s početkom u 20,00 sati u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija“, Kaptol 9.
 
Radovi se šalju poštom na adresu:
 
Hrvatsko društvo skladatelja
Berislavićeva 9
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel. 385 (0)1 4872 370; fax 385 (0) 1 4872 372;
 
Internetom: chansonfest@email.t-com.hr