Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama - Let's go green!

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira prvu međunarodnu konferenciju o zelenim knjižnicama Let's go green!, koja će se, kao prva konferencija takve vrste u svijetu, održati u studenom 2018. godine. U tijeku su prijave za izlaganje i za sudjelovanje...
vrijeme: 21.03.2018.
url: http://letsgogreen.nsk.hr/

Održavanje ove konferencije dio je projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku, koji je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pokrenula 2016. godine s ciljem izobrazbe svojih korisnika, osobito studenata, te podizanja opće svijesti, o važnosti zaštite i očuvanja prirodnih bogatstava Hrvatske kao bitnog čimbenika nacionalne kulturne baštine. 
 
Programom ove prve međunarodne konferencije o zelenim knjižnicama želi se postaviti odrednice i uvjete za usmjeravanje knjižničarske zajednice s obzirom na potrebu za knjižničnim sadržajima i programima usmjerenim na važnost i nacionalne i svjetske prirodne baštine, te promicanjem i podizanjem opće svijesti o potrebi očuvanja okoliša i održivog razvoja, kao i ojačati postojeća suradnja među baštinskim ustanovama razmjenom spoznaja o dosadašnjem i predviđenom socioekonomskom utjecaju njihovih programa na korisnike.
 
U sklopu konferencije pripadnici knjižničarske zajednice i ostali sudionici imat će prilike upoznati se s najnovijim kretanjima u području razvoja zelenog knjižničarstva te razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse u tom kontekstu. U programu konferencije svojim izlaganjima sudjelovat će i međunarodno priznati znanstvenici, stručnjaci i aktivisti u raznim „zelenim“ područjima.
 
Prijave za izlaganja otvorene su do 30. travnja, a zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji mogu se prijaviti do 30. rujna 2018. godine.
 
Suorganizatori konferencije su Hrvatsko knjižničarsko društvo – Radna grupa za zelene knjižnice, a konferencija se održava i uz potporu Međunarodnog  saveza knjižničarskih društava i ustanova (IFLA) i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. 

http://letsgogreen.nsk.hr/

www.nsk.hr
www.hkdrustvo.hr