Preskočite na glavni sadržaj

Matko Meštrović: Razaznanja / predstavljanje

Predstavljanje knjige Matka Meštrovića ‘Razaznanja’ (Meandarmedia) održat će se u zagrebačkoj Galeriji Nova, u srijedu, 14. ožujka, u 19 sati. Uz autora sudjeluju: Tonko Maroević, Željka Čorak, Krunoslav Pranjić i Branko Čegec. 
vrijeme: 14.03.2012. u 19 sati
mjesto: Zagreb, Galerija Nova, Teslina 7
url: http://www.meandar.hr

Pjesme u ovoj knjizi plod su dugotrajnog, prikrivenog i naknadno osviještenog poriva za promišljanjem latentnih slojeva osobne životne zbilje. Posve izvan tekućih preokupacija svakodnevlja, u nepredviđenim trenucima noćnog buđenja ili bdijenja, iznicala su pitanja, slike ili slutnje o mnogočemu što na danjem svjetlu nikad ne bi moglo doći na vidjelo. Potreba da se to zabilježi na nekom papiriću u polumraku prije nego nestane, ili pak da se dozove iz dubine bića, kad je ono posve bespomoćno u suočenju s ništavilom, postala je gotovo ustaljenom navikom. Ili čak svojevrsnom terapijom. Naknadnim sređivanjem tih noćnih bilješki autoru je postajalo jasno da u njima progovara o vrlo velikom broju tema i motiva, o čitavom spektru formalno nesputanih uvida, razaznanja, u kojima se rastaču ili nadilaze osobni i vladajući svjetonazorski obrasci. Tako je postupno sazrela pomisao, pa i odluka, da se ta građa sredi i u odgovarajućem izboru objavi u jednoj knjizi.

Knjiga slijedi uglavnom kronološku liniju i ovaj izbor obuhvaća razdoblje od petnaestak godina, iz potencijalnih, neobjavljenih zbirki pjesama, koje čine u svakom pogledu jedinstvenu cjelinu. (Matko Meštrović)

Web knjižara: www.uzitakitekst.com