Preskočite na glavni sadržaj

'Mala sirena' na Prvom internetskom festivalu kazališta za djecu - PIR 2

Drugo izdanje Prvog internet regionalnog festivala teatra za djecu – PIR 2 održat će se od 1. do 9.  travnja na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, a najmlađa publika će moći gledati devet zanimljivih dječjih predstava iz cijele regije. Među njima je i zagrebačko Gradsko kazalište 'Žar ptica' s predstavom 'Mala sirena', koje sudjeluje 3. travnja kao jedino dječje kazalište iz Hrvatske.
vrijeme: 01.04.2021. 18 h
url: https://hr-hr.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica

Gradsko pozorište iz Podgorice prošle godine je iniciralo, a većina drugih regionalnih kazališta rado se odazvala novoj inicijativi, koja omogućava djeci da i u vrijeme "zatvorenih " kazališta uživaju u njihovim predstavama online .
 
Ovaj festival generirao je i nova promišljanja i novi vid suradnje profesionalnih dječjih kazališta, kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u specifičnim "korona uvjetima".
 
O uspješnosti prošlogodišnjeg prvog internetskog izdanja festivala, govori podatak da je više od 50000 online gledatelja "kliknulo" na neku od predstava.
 
Ove godine u  devet festivalskih dana djeca će na ovoj video platformi osim našeg kazališta i kazališta domaćina, vidjeti i predstave Pozorišta Boško Buha iz Beograda, Dječjeg pozorišta Subotica, Pozorišta mladih Novi sad, Pozorišta mladih Sarajevo, Malog pozorišta Duško Radović iz Beograda, Pozorište lutaka Pinokio iz Beograda kao i Nikšićko pozorište.
 
Festival je natjecateljskog karaktera, najboljom predstavom bit će proglašena predstava s najviše "lajkova".
 
Pratite 'Malu sirenu' u režiji Ive Srnec i izvođenju Sanje Crljen, Zorana Pribičevića, Berislava Tomičića, Vesne Ravenšćak, Gorane Marin, Petre Vukelić, Petra Atanasoskog, Marka Hergešića i Paole Slavice, na You Tube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica u subotu 3. travnja u 18:00 i "lajkajte".
 
PIR 2 Prvi internet regionalni festival teatra za djecu - YouTube