Preskočite na glavni sadržaj

Koncert povodom 15. obljetnice Varaždinskog folklornog ansambla

Varaždinski folklorni ansambl proslavit će 15. obljetnicu rada velikim samostalnim koncertom 5. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Koncert počinje u 19,30 sati.
vrijeme: 05.04.2014. 19,30 h
mjesto: Varaždin; HNK u Varaždinu, Augusta Cesarca 1
url: https://www.facebook.com/vfa.hr

Osnovan na dan grada Varaždina 1998. godine, ansambl je već dugi niz godina čuvar tradicije, narodne umjetnosti i nematerijalne baštine, ali i izvrsni promotor Varaždine i Hrvatske širom svijeta.

Iako 15 godina zvuči skromno, kroz ansambl je prošlo preko 400 plesača, pjevača i svirača, omogućivši mladim ljudima da se bave glazbom, pjesmom i plesom, ali i da putuju u sve krajeve Hrvatske i Europe te sklapaju prijateljstva s ljudima iz cijelog svijeta. Ansambl je u 15 godina postojanja održao preko 500 nastupa u čak 18 europskih država, od Nizozemske do Ukrajine, od Estonije do Makedonije.

Na koncertu u subotu, 5. travnja, trenutna će postava izvesti najpoznatije koreografije iz repertoara ansambla i nekoliko recentno postavljenih koreografija, koje dokazuju da se neprekidno radi, ali i da se time postižu uspjesi – istaknimo prošlogodišnje sudjelovanje na državnoj smotri folklora u Čakovcu i prošlog tjedna osvojena 2. nagrada na Festivalu folklorne koreografije u Krapini.

Uz njih publika će moći vidjeti bivše članove ansambla u nekoliko točaka, koji su se posebno okupili za ovu svečanu obljetnicu.

Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti na blagajni HNK.