Preskočite na glavni sadržaj

Kiparska radionica Jarčevac 2019.

11. Međunarodna studentska kiparska radionica u drvu Jarčevac 2019. održava se od 14. do 20. listopada 2019. u šumi Jarčevac, Petrijevci.
vrijeme: 14.10.2019.
mjesto: Šuma Jarčevac

11. Međunarodna studentska kiparska radionica u drvu Jarčevac radionica je za studente Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i gostiju studenata i profesora Likovnih akademija iz bližeg okruženja. Ove godine, uz voditelje radionice Margaretu Lekić i Tihomira Matijevića i asistenticu voditelja Josipu Stojanović, sudjeluju studenti Akademije za umjetnost i kulturu, Valentina Damjanović, Katarina Čović i Josip Pratnemer, sa Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Matei Šipoš i sa irskog Instituta za umjetnost, dizajn i tehnologiju (IADT) u Dublinu studentica Leanne Scanlon.

Radionica traje tjedan dana tijekom kojih sudionici u prirodnom okruženju izvode autorske skulpture u drvu. Radionica ima naglasak na klasičnoj likovnoj obradi drveta, gdje studenti uz prethodnu pripremu, te stručnu pomoć profesora, mentora i šumarskih majstora realiziraju svoje autorske skulpture.

Kako bi se proširio krug do sada gotovo nepostojeće umjetnički aktivne publike na internacionalnoj, državnoj, široj i užoj lokalnoj razini i kako bi se involvirali građani svih uzrasta na ovogodišnjoj 11. po redu radionici biti će održani popratni događaji vezani za samu radionicu.

Radionica će biti svakodnevno otvorenih vrata, primati goste iz lokalnog područja i grada Osijeka, bit će održana predavanja i prezentacije dosadašnjih umjetničkih ostvarenja sa radionica u zadnjih deset godina, te prezentacije umjetničkih ostvarenja studenata, gostiju umjetnika i profesora.

Predavanja i prezentacije su također otvorenog tipa tako da po želji mogu sudjelovati i ostali zainteresirani. Na kraju radionice, kao i do sada, bit će organizirane izložbe otvorenog i zatvorenog tipa u izložbenim prostorima.