Preskočite na glavni sadržaj

Kinorami ponovno sredstva Potprograma MEDIA

Iako su ove godine ukinuti dodatni, automatski, bodovi za projekte koji dolaze iz zemalja niskoga produkcijskog kapaciteta te su postroženi uvjeti prijave za sredstva izdvojena za razvoj pojedinačnoga projekta, Hrvatska se, s još 26 zemalja, našla na listi 59 odobrenih projekata. Kinorama je dobila sredstva u iznosu od 50 000 eura, a dodijeljena su im za TV seriju Područje bez signala.
vrijeme: 11.06.2018.
 

Producentska tvrtka Kinorama poznata je otprije po svojim uspješnim rezultatima. Ovoga puta MEDIA sufinancira razvoj televizijske serije potporom u iznosu od 50 000 eura. Radi se o televizijskoj mini seriji koja je nastala po istoimenome romanu Područje bez signala autora Roberta Perišića. Scenarij potpisuju Hana Jušić i Milan F. Živković, dok će TV seriju režirati Dalibor Matanić.

 

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je projekt sljedećim riječima (EACEA 22/2017): 'Radi se o dobrome prijedlogu kvalitetnoga dramskog projekta namijenjenoga široj europskoj publici. Radnja, likovi i svijet priče originalni su, poticajni i dojmljivi. Područje bez signala opisuje i zrcali ponekad okrutnu stvarnost u bivšim socijalističkim zemljama. Radnja je dobro razvijena i impresivna, a postignuta je i dobra ravnoteža između očekivanih i neočekivanih elemenata u priči. Likovi su općenito iznimni, a scenarij pokazuje visoku razinu profesionalnosti. Kreativni i komercijalni potencijal jasno je predstavljen, a projekt odlikuje međunarodna privlačnost jer se radi o temi relevantnoj za brojne ljude, čak i u zapadnim kapitalističkim zemljama: problemima koji uslijede nakon propasti stare industrijske proizvodnje te općega razvoja društava između naizgled neprestano rastućega individualizma i ljudske sebičnosti.'

 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.


Izvor: HAVC