Preskočite na glavni sadržaj

Karlovački Muzej Domovinskog rata nominiran za EMYA

Karlovački Muzej Domovinskog rata nominiran za EMYA
Europski muzejski forum nominirao je Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj za najstariju i najugledniju europsku muzejsku nagradu - Europski muzej godine (EMYA 2021), priopćeno je iz tog muzeja.
vrijeme: 03.02.2021.
Karlovački muzej jedan je od 27 europskih muzeja koji će konkurirati za glavnu nagradu „European Museum of the Year Award“, kao i ostale srodne nagrade - „Council of Europe Museum Prize“ i „Silletto Prize“.

Prestižne nagrade Europskog muzejskog foruma već su tradicionalno mjerilo za najbolje inovativne prakse muzejskog sektora na cijelom kontinentu. Muzeji nominirani za nagrade Europskog muzejskog foruma prošli su kroz rigorozan postupak ocjenjivanja te je iz tog razloga ova nominacija velika međunarodna pohvala muzejske struke Muzeju Domovinskog rata Karlovac - Turanj.

Europski muzejski forum gotovo 45 godina promovira ulogu muzeja u europskom suvremenom društvu i podržava muzeje koji pokreću, stvaraju i razvijaju svoje institucije kao građanske prostore za istraživanje europske baštine. Nagrade se dodjeljuju na godišnjoj konferenciji, a na kojoj vodeći muzejski profesionalci i kandidati predstavljaju svoje muzeje te reinterpretiraju muzejsko djelovanje.

https://www.facebook.com/muzejdomovinskogratakarlovac©Fotografika, Denis Stošić


©Fotografika, Denis Stošić