Preskočite na glavni sadržaj

Karlovac – domaćin 33. Susreta likovnih stvaralaca

Trideset treće izdanje Susreta likovnih stvaralaca i izložba Susreta održat će se u Galeriji 'Vjekoslav Karas' Gradskog muzeja Karlovac od 25. listopada do 4. studenoga 2017.  
vrijeme: 25.10.2017.
mjesto: Karlovac, Galerija Vjekoslav Karas
url: http://www.hrsk.hr/

Izložba i Susret predstavit će najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja organizatora – Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma koja danas okuplja više od 980 udruga.

Izložba će uz prigodni program biti otvorena u srijedu, 25. listopada s početkom u 19 sati, a 4. studenoga Karlovac će posjetiti brojni ljubitelji likovne umjetnosti iz čak 24 hrvatske likovne udruge u prigodi 33. Susreta likovnih stvaralaca koji će u 12 h biti otvoren u Galeriji „Vjekoslav Karas“.

U programu 33. izdanja Susreta 4. studenoga 2017. Hrvatski sabor kulture dodijelit će Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2017., Nagradu za najuspješnije djelo mladog autora 2017., Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2017. te pohvalnice i priznanja autorima radova odabranih za izložbu i Susret.

Susret i izložba kao godišnje manifestacije najuspješnijih neprofesionalnih likovnih stvaratelja i udruga rezultat su stručnog odabira Prosudbenog povjerenstva u sastavu: akademski slikari Aleksandra Goreta i Tomislav Buntak te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler. Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 308 radova izabrati one najbolje koji će krasiti izložbu i ove godine u Karlovcu predstavljati dosege hrvatskog likovnog amaterizma.



www.hrsk.hr