Preskočite na glavni sadržaj

Javni poziv umjetnicima za prijavu radova na drugo izdanje Oglede festivala umjetnosti i suvremenih praksi (Rok: 21.6.2024.)

Oglede festival izvedbenih umjetnosti i suvremenih praksi poziva izvedbene i interdisciplinarne umjetnike_ce koji stvaraju u polju performansa, fizičkog, neverbalnog kazališta ili vizualnih umjetnosti da prijave radove za festival „Oglede 2024.“ koji će se održati u Velikoj Gorici od 3. do 5. listopada 2024. 
vrijeme: 15.05.2024. - 21.06.2024.
url: https://oglede.com/
I ove godine Oglede nastavlja ogledati grad i to temom kojom pozivaju umjetnike na prijavu. Ovogodišnja tema je „Dihotomija grada“- podjela na dvoje, najčešće na dva međusobno isključiva, suprotstavljena ili kontradiktorna dijela.

„Temom zrcalimo tj. ''ogledamo'' društvo i pojedinca u svojim oprečnostima. Ogledamo i sam grad u materijalizaciji tih dihotomijskih odnosa nastojeći potaknuti kritičko sagledavanje grada, njegovih prostora te uočavanja kontrasta između različitih gradskih zona, kao što su staro-novo, ruralno-urbano, javni prostor-privatni prostor radnička naselja - nekadašnji plemićki posjedi...“, istaknula je Antonia Vodanović ispred institucije partnera i suorganizatora, Galerije Galženica Pučkog otvorenog učilišta.

Pod tom je temom otvoren i upućen Javni poziv umjetnicima za prijavu radova na ovogodišnje izdanje festivala, a koji je dostupan na poveznici www.oglede.com.

Rok za prijavu je 21. lipnja 2024., a najbolji rad nagradit će Turistička zajednica Grada Velike Gorice iznosom od 400 eura. 

Uz Javni poziv na Festival stižu i radovi prema izboru i na poziv organizatora. Njegujući mlade, ali i afirmirane, umjetnike i umjetnice festival želi otvoriti prostor za rad, ali i zadržati prepoznatljivost pozivajući u program umjetnike vezane uz Veliku Goricu ili gradske udruge i organizacije koje svoje specifično djelovanje mogu predstaviti na festivalu.