Preskočite na glavni sadržaj

Javni poziv Art radionice Lazareti za predlaganje aktivnosti za 2023. (Rok: 20.8.2022.)

Art radionica Lazareti objavila je Javni poziv za predlaganje aktivnosti za i u ARL za 2023. godinu te pozvala umjetnike i umjetnice, autorice i autore, umjetničke organizacije, udruge, građanke i građane, nove i stare suradnike i suradnice kao i sve zainteresirane da se sa svojim prijedlozima jave na natječaj.
vrijeme: 01.08.2022. - 20.08.2022.
Predložiti možete aktivnosti i programe iz područja suvremenih umjetnosti i kulture te društvene aktivnosti koje potiču i razvijaju suradnju, interdisciplinarnost, suvremeno umjetničko stvaralaštvo i produkciju novih umjetničkih radova, distribuciju suvremenog umjetničkog i kulturnog stvaralaštva te razvoj deficitarnih oblika društvenog, kulturnog i umjetničkog djelovanja; aktivnosti koje potiču i promiču pluralizam, dijalog, uzajamnost, solidarnost, uključivost i otvorenost prema zajednici i isključenim, ranjivim ili marginaliziranim skupinama.

Predložiti možete suradničke aktivnosti ili gostovanja za programske cjeline koje realizira ARL:
 
- Galerija Otok - izložba, manja skupna izložba, kustoski koncept, istraživački umjetnički projekti, knjiga umjetnika, koprodukcija novog umjetničkog rada
- Scena Karantena - gostovanja suvremenih dramskih i plesnih produkcija, rezidencijalni boravak (za maksimalno 4 osobe do 10 dana)
- Participacija / Protuotrov - radionice, predavanja, javni razgovori, razne društvene aktivnosti, aktivnosti koje jačaju i aktiviraju lokalnu ili umjetničku zajednicu, rad s arhivskim materijalom ARL (1989 - 2021), predstavljanja projekata i aktivnosti važnih za društvene zajednice, predstavljanja društvenih istraživačkih projekata i slične društvene aktivnosti
- Književnost u Lazaretima - književni razgovori, predstavljanje novih knjiga i izdavača, rezidencijalni boravak (1 osoba do 10 dana)
- Kino Karantena - filmski i video program, projekcije video radova,
- Grad je mrtav? Živio Grad! - intervencije i instalacije u i o javnim prostorima, istraživački umjetnički projekti i produkcije, aktivnosti koje u realizaciju uključuju zajednicu, umjetnički istraživački radovi koji se bave problemima i tematiziraju javni prostor.
 

Cjeloviti tekst Poziva i informacije o prijavi→


Više o programima, prostorima, djelovanju i aktivnostima ARL pogledajte na www.arl.hr