Preskočite na glavni sadržaj

Jana Žufić drugonagrađena na natjecanju HaikuNow! Innovative Haiku u SAD-u

U sklopu obilježavanja Dana haiku poezije, 17. travnja, u Sjedinjenim Američkim Državama su proglašeni pobjednici međunarodnog natječaja HaikuNow!, među kojima je i Jana Žufić iz Hrvatske, priopćeno je iz Udruge Ars.Polis. 
vrijeme: 18.04.2012.
mjesto: New York, USA
url: http://nyartsmagazine.com/

Nagrade i pohvale su, kao i proteklih godina, dodijeljene u kategorijama Tradicionalni haiku, Suvremeni haiku i Inovativni haiku.

Autorica  je osvojila drugu nagradu za Inovativni haiku i ove godine je, neovisno o kategoriji, jedina predstavnica Europe.
Nagrađeni haiku Jane Žufić
Njezine riječi, po uzoru na futurističke ''parole in libertà'', tvore grafički splet koji dekonstruira zapadnjačku jezičnu paradigmu, poigravajući se sa poimanjem vremena te, ujedno, sa zadanostima pisane riječi. Nagrađeni haiku biti će uvršten u trajni arhiv selektiranih poezija, u kojem inače prevladavaju one sjevernoameričkih autora.
 
HaikuNow! Traditional Haiku Contest, HaikuNow! Contemporary Haiku Contest i HaikuNow! Innovative Haiku Contest organizira The Haiku Foundation, jedna od najznačajnijih američkih organizacija za promoviranje haiku poezije na engleskom jeziku. 

Jana Žufić je nedavno pohvaljena i na japanskom natječaju Fujisan Haiku.