Preskočite na glavni sadržaj

Izložba slika Edit Glavurtić

Svečano otvorenje samostalne izložbe slika akademske umjetnice Edit Glavurtić održat će se u petak, 12. ožujka 2021., u 19 sati, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. 
vrijeme: 12.03.2021.
mjesto: Bjelovar
url: http://dokuart.hr/

Umjetnica će se predstaviti izborom recentnih radova iz ciklusa unutar kojeg preuzima iz prirode dva međusobno različita cvijeta kao podlogu za gradnju jedne posve intrigantne likovne priče. Božur kao jedan od najraskošnijih cvjetova s velikim okruglastim pupoljcima prepunih latica nanizanih u slojevima u potpunoj je suprotnosti s perunikom, neobičnim i elegantnim cvijetom suptilnih boja kojeg krase izdužene latice jasno naznačenih bridova. Na izložbi povodom Međunarodnog dana žena koji se obilježava u istom tjednu kada se otvara izložba, Edit Glavurtić je unutarnju radost življenja pretočila u radost likovnog stvaralaštva. Posjetitelji će na izložbi moći razgledati preko 20 djela različitih formata izvedenih u tehnici ulja na platnu.

Na otvorenju će biti prisutna umjetnica Edit Glavurtić, ravnateljica Muzeja Croata insulanus Grada Preloga Iva Kožnjak i kustosica izložbe Sonja Švec Španjol,, a glazbeni program uz otvorenje izložbe izvode glazbenici Irma Dragičević i Dinko Sardelić.

Izložba ostaje otvorena do 1. travnja 2021. godine.