Preskočite na glavni sadržaj

Izložba radova AiR Kuberton u Galeriji Rigo

Izložba radova AiR Kuberton otvara se u novigradskoj Galeriji Rigo 24. kolovoza 2017. u 21 sat. Izložba ostaje otvorena do 17. rujna o.g.
vrijeme: 24.08.2017.
mjesto: Galerija Rigo, Novigrad - Cittanova
U suradnji s Galerijom Krinzinger projekt Umjetničke rezidencije Kuberton (skraćeno:"AiR - Artist in Residence") realizira se u okviru galerijskog programa Muzeja Lapidarium i Galerije Krinzinger iz Beča, a novonastali radovi hrvatskih i austrijskih umjetnika izložit će se i u Beču u travnju 2018.

Umjetnička rezidencija Kuberton prva je u Istri koja je započela s praksom umjetničkih rezidencija suvremenih umjetnika mlađe i srednje generacije s ciljem razmjene te suradnje s međunarodnim galerijsko-muzejskim ustanovama i programima po načelu reciprociteta. Takav vid umjetničke i kulturne razmjene vidimo kao jedan od najboljih načina kulturne suradnje, kontekstualizacije umjetničke produkcije kako u lokalnom, regionalnom tako i nacionalnom okruženju. "AiR Kuberton" je ujedno i referentna točka za promociju hrvatskih umjetnika te njihovog ulaska na globalno umjetničko tržište.
 (Foto: Linus Riepler, Model 2017.)

Izlažu: Markus Hanakam & Roswitha Schuller, Jelena Bando, Linus Riepler i Davor Sanvincenti.

Izložbu otvara Ursula Krinzinger.
Kustosica: Jerica Ziherl.