Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: 'Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019.' / MSU

Povodom obilježavanja desete godišnjice djelovanja zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u novoj zgradi i na novoj lokaciji, od 11. prosinca 2019. do 30. lipnja 2020., priređuje se izložba 'Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019.'. Izložba će publici predstaviti preko dvjesto umjetnina prikupljenih donacijama i otkupima, te dinamičan život muzeja od otvorenja 11. prosinca 2009. do danas.
vrijeme: 11.12.2019.
mjesto: Zagreb, MSU
url: http://www.msu.hr

Na izložbi će se po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti izložbeni postav paviljonskog karaktera „Fitting Abstraction“ koji je 2014. godine predstavljao Hrvatsku na Bijenalu arhitekture u Veneciji, a doniran je muzeju, kao i izložba 'City ǀ Data ǀ Future – Interakcije u hibridnom urbanom prostoru' grupe autora i suradnika.

Muzejska građa na izložbi predstavit će se po tematsko-problemskim cjelinama i odabranim fenomenima kojima se bave suvremeni umjetnici (Doba optimizma / Vitalnost figuracije / Primarne strukture / Priroda i društvo / Osobne pripovijesti / (Ne)običan dan / Imaginativni svijetovi / Ženski glasovi / U muzeju o muzeju). Podjela je fluidna, a djela unutar cjelina i međusobno uspostavljaju nove odnose i značenjske sklopove. Djela su odraz vremena u kojem su nastala, a u pojedinim cjelinama uspostavljaju dinamičan odnos s radovima koji pripadaju razdoblju visokog modernizma.

Predstavit će se preko dvjesto medijski heterogenih radova iz fundusa muzeja domaćih i stranih autora među kojima su: Juraj Dobrović, Ratko Petrić, Vera Fischer, James Rosenquist, Lovro Artuković, Peter Kogler, Julião Sarmento, Zlatan Vehabović, Joško Eterović, Duje Jurić, Ksenija Turčić, Boris Bućan, Lovro Artuković, Igor Grubić, Neli Ružić, Slaven Tolj, Roger Ballen, Nam June Paik, Žižić / Kožul, Robert Rauschenberg, Milton Glaser, Igor Eškinja, Sandra Vitaljić, Michal Iwanowski, Richard Lindner i drugi.

Autorica koncepta i kustosica izložbe: Nataša Ivančević.

Opširnije:
http://www.msu.hr/
https://www.facebook.com/events/420872148802170/


Fabian Knecht, Rasparivanje, 2013.