Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ivana Gundića u ADU Galeriji f8

U petak, 22. siječnja 2021., u ADU Galeriji f8, Trg Republike Hrvatske 8 u Zagrebu, otvara se diplomska izložba fotografija Ivana Gundića pod nazivom "Memogram". 
vrijeme: 22.01.2021.

Izložba je dio kontinuiranog programa kojim ADU Galerija f8 predstavlja diplomske izložbe studenata Katedre za fotografiju na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Ivan Gundić rođen je u Koprivnici 1993. godine. Završio je preddiplomski studij na Fakultetu političkih znanosti, a trenutno pohađa diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je dviju Rektorovih nagrada. Bavi se temama društva, jezika, memorije, ideologije i identiteta. Poseban interes pokazuje za eksperimentiranje sa samim medijem fotografije, alternativnim poimanjima procesa i tehnika fotografiranja, kao i za kombiniranje fotografije i drugih medija. 2018. godine predstavio se prvom samostalnom izložbom u sklopu festivala Organ Vida. Živi i radi u Zagrebu.

Riječ je o introspektivnom ili autorefleksivnom istraživanju uporabom umjetničke i znanstvene metodologije u mediju fotografije koje umjetnik proširuje elementima videa, ambijentalne instalacije i ready-made umjetničkih predmeta. U okviru vlastite obiteljske povijesti autor je promatrao poziciju medija fotografije kao mnemoničkog sredstva koje posreduje u očuvanju sjećanja, ali istovremeno bilježi smrtnost i prolaznost. Kako umjetnik pojašnjava u svojoj izjavi o radu, fotografije kao predmeti koji evociraju sjećanje možda mogu trajati dugo, ali zasigurno ne zauvijek, te ih svodi na elementarnu supstancu srebra koja i dalje djeluje kako memorijski objekt, čineći ih tim postupkom vječnima.
Mentorice diplomskoga rada su doc. art. Jelena Blagović i doc. dr. sc. Iva Prosoli Stojkovska, a komentor je umj. asist. Davor Konjikušić.

Izložba ostaje otvorena do 27. veljače, radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati.

Više informacija:
https://www.facebook.com/events/330006348176535