Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Istočni grijeh' otvara se u Osijeku

Otvorenje skupne izložbe 'Istočni grijeh' održat će se 1. srpnja 2021. u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Na izložbi će se predstaviti radovi umjetnika: Mirana Blažeka, Roberta Fišera, Vladimira Freliha, Josipa Kaniže, Ane Petrović, Zlatka Kozine i Domagoja Sušca. 
vrijeme: 01.07.2021.

U Muzeju likovnih umjetnosti već dvije godine intenzivno se priprema izložbeni projekt koji obuhvaća opširan teorijski pogled na pripadnike mlađe i srednje generacije umjetnika i umjetnica aktivnih u Osijeku zadnja dva desetljeća. Zamišljena je koncepcija projekta ukazati na kompetenciju osječkih snaga unutar suvremenih diskursa te je Istočni grijeh prva takva izložba u planiranom nizu u produkciji MLU-a.

Otvorenje će se održati u sklopu ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture, kao jedna od mnogih dugogodišnih suradnji između Grada Osijeka i MLU-a. U postavu koji se prostire na cijelom prvom katu Muzeja predstavljaju se radovi čak sedmero autora/ica: Mirana Blažeka, Roberta Fišera, Vladimira Freliha, Josipa Kaniže, Ane Petrović, Zlatka Kozine i Domagoja Sušca.

Kustosica je Valentina Radoš (MLU), uz Blaženku Pericu, povjesničarku umjetnosti i docenticu na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Idejnu koncepciju izložbe potpisuje Vladimir Frelih, izv. prof. art. na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, a s autorskim tekstovima u katalogu sudjeluju (također s AUKOS-a) Krešimir Purgar, izvanredni profesor te Igor Loinjak, asistent.

Izložba će se moći posjetiti do sredine rujna

Opširnije