Preskočite na glavni sadržaj

Izložba hrvatskog dizajna 19/20 je online!

Prva online inačica bijenalne Izložbe hrvatskog dizajna, manifestacije koja već 21 godinu dokumentira najbolje recentne dizajnerske projekte u Hrvatskoj, od 27. listopada u 20 sati, otvorena je na domeni http://www.izlozba.dizajn.hr
vrijeme: 28.10.2020.
url: http://www.izlozba.dizajn.hr

Predstavljena su 294 dizajnerska ostvarenja iz protekle dvije godine, među kojima su tri upravo nominirana za Veliku nagradu HDD-a, dok se ostali natječu za pojedinačne nagrade i posebna priznanja u osam profesionalnih i osam studentskih kategorija.

Online izložbu i novu bazu podataka suvremenog hrvatskog dizajna oblikovala je Marina Jukić, programirao Emanuel Blagonić, autori vizualnog identiteta su Tina Ivezić i Matija Ferlin.

Kategorija Dizajn vizualnih komunikacija je kao i u dosadašnjim izdanjima najopsežniji segment izložbe te uključuje 161 rad. Po opsegu slijede je kategorije Prostorne i grafičke intervencije i sistemi s 30, te Dizajn ambalaže s 28 projekata. Industrijski / produkt dizajn predstavljen je s 18, Dizajn u digitalnim medijima / dizajn interakcija sa 17 radova, kategorija Cjeloviti projekt / proizvod s 15, kategorija Koncept / inicijativa / kritički dizajn obuhvaća 14, a kategorija Modni i odjevni dizajn 11 ostvarenja.

Najbolji radovi bit će predstavljeni i na Izložbi nagrađenih radova u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu od 14. studenog 2020., uz svečanu dodjelu nagrada i promociju novog izdanja Pregleda hrvatskog dizajna. (dizajn.hr)