Preskočite na glavni sadržaj

Izložba grčke umjetnice Kyriaki Goni u Rijeci

Izložba grčke umjetnice Kyriaki Goni, naziva ''Brojeći Mjesečeve kratere'', održava se u riječkoj Filodrammatici od 16. siječnja 2020. Izložba propituje na koje se načine razlikuju ljudska i strojna inteligencija, učenje i promatranje svijeta.
vrijeme: 16.01.2020.

Umjetnica će predstaviti izložbu u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) u četvrtak 16. siječnja u 19 sati, nakon čega će u 20 sati uslijediti otvorenje izložbe u Galeriji Filodrammatica.

Izložba u središte stavlja zamišljeni susret devetnaestostoljetnog astronoma Johanna Friedricha Juliusa Schmidta (1825–1884), koji je cijeli život posvetio proučavanju i kartografiranju Mjesečeve površine, i najsuvremenijeg sustava umjetne inteligencije DeepMoon čija je jedina zadaća precizno mapirati Mjesečeve kratere...

Kyriaki Goni je izlagala u galerijama i novomedijskim festivalima diljem svijeta, a njezin će rad Networks of Trust činiti dio grupne izložbe The Eternal Network u sklopu ovogodišnjeg berlinskog festivala medijske umjetnosti i digitalne kulture transmediale, jednog od najznačajnijih festivala te vrste u svijetu.

Opširniju najavu šaljem u priloženom dokumentu, a više možete doznati na našoj internetskoj stranici i Facebook stranici događanja.