Preskočite na glavni sadržaj

Istraživački projekt 'Hand to hand' traži suvremene cirkuske umjetnike (Rok: 30.5.2023.)

Do 30. svibnja 2023,. do 16:00 (CET), otvoren je natječaj za suvremene cirkuske umjetnike za  sudjelovanje u 'Hand to hand' projektu. Radi se o dvogodišnjem projektu sufinanciranom sredstvima Kreativne Europe čiji je nositelj francuski nacionalni cirkuski centar Le Palc (Furies festival), a partneri splitski ROOM 100 (Festival neobičnih obitelji), danski Helsingør Theatre (Passage Festival) i portugalska Bussola (LEME festival).
vrijeme: 24.05.2023. - 30.05.2023.
url: https://handtohandproject.eu/

'Hand to hand' ima za cilj istražiti europski suvremeni cirkus u javnom prostoru i kolektivno propitati pojam socijalne ekologije. Kroz učenje i istraživanje, cirkuski se umjetnici, posebice neafirmirani umjetnici, potiču da svoje umjetničke prakse usmjere prema javnom prostoru te da se otvore prema međusektorskoj suradnji. Kroz četiri istraživanja i rezidencijska boravka, Hand to hand nudi eksperimentalni prostor za suradnju s proizvodnim sektorom, kao i kreativnim i kulturnim industrijama te istraživačima u umjetnosti i ekologiji. 
 
Projekt se odvija u Hrvatskoj, Danskoj, Francuskoj i Portugalu od ožujka 2023. do srpnja 2025.

Umjetnici koji će sudjelovati u projektu bit će odabrani putem ovog javnog poziva. Prvo će 16 cirkuskih umjetnika biti odabrano za sudjelovanje u uvodnoj radionici u Châlons en Champagne (FR) od 3. do 6.7.2023. Zatim će partnerske organizacije odabrati 8 cirkuskih umjetnika koji će sudjelovati u cijelom procesu projekta. 

Za sve odabrane umjetnike pokriveni su svi putni troškovi dolaska u Châlons en Champagne, a onih 8 finalno odabranih ostvarit će potporu od 6.300€ za svoja istraživanja te dodatne grantove za pokrivanje ostalih putnih troškova dolazaka na rezidencije.

Sve informacije o javnom pozivu i projektu nalaze se na poveznici https://handtohandproject.eu/The-open-call-2.html
 
KONTAKT:
Antonia Kuzmanić
peculiarfamilies@gmail.com
+385 99 668 1189
https://handtohandproject.eu/