Preskočite na glavni sadržaj

Interno/Esterno: Agostino Ferrari

Danas, 3. srpnja, u 19 sati, u Talijanskom institutu za kulturu, otvara se izložba Agostinoa Ferrarija. Radovi se mogu razgledati do 30. kolovoza.
vrijeme: 03.07.2014. 19,00
mjesto: Zagreb; Talijanski institut za kulturu, Preobraženska 4
url: http://www.iiczagabria.esteri.it
Agostino Ferrari profesionalnu umjetničku karijeru započinje 1961. prvom samostalnom izložbom u galeriji Pater u Milanu. Zajedno sa slikarima među kojima su Vermi, Verga, Sordini i La Pietra te kritičar Alberto Lucia, 1961. godine osniva grupu Cenobio. Od tog trenutka započinje umjetnikovo istraživanje znaka, koje će do danas ostati glavna tema njegovog rada.

U razdoblju od 1964. do 1965. boravi u New Yorku gdje upoznaje brojne američke umjetnike poput Georgea Segala i Claesa Oldenburga. Godine 1966. Lucio Fontana otvara Ferrarijevu samostanu izložbu u Milanu.  U Barceloni 1967. prima nagradu Mirò za crtež.
S ostalim umjetnicima izlaže u Kunsthaus u Zurichu, a retrospketivnu izložbu ima u kompleksu Rotonda della Besana u Milanu. Godine 1978. izlaže u Contemporary Art Gallery u Dallasu.

U narednim godinama izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u brojim talijanskim i europskim gradovima. Njegova se djela nalaze u mnogim privatnim i javnim talijanskim i stranim zbirkama.