Preskočite na glavni sadržaj

Instrumentalno-vokalna improvizacijska radionica u ženskom zatvoru na Golom otoku

U nedjelju, 21. srpnja, održat će se instrumentalno-vokalna improvizacijska radionica u ženskom zatvoru na Golom otoku, u sklopu projekta 'Vi ste Partiju izdale onda kada je trebalo da joj pomognete' udruge MAPA i Udruge Goli otok 'Ante Zemljar', te projekta 'Improvizirane strukture' udruge MAPA.
vrijeme: 21.07.2019.
mjesto: Goli Otok
 

Voditeljice radionice su Annette Giesriegl jazz pjevačica i vokalna improvizatorica iz Austrije, i Jasna Jovićević jazz saksofonistkinja i skladateljica iz Srbije. Radionica je otvorena za profesionalne glazbenice i glazbenike u području jazz-a i slobodne improvizacije.

 

Autorica projekta je Andreja Kulunčić, vizualna umjetnica, u suradnji s etnologinjom Renatom Jambrešić Kirin i psihoterapeutkinjom Dubravkom Stijačić. Pomoć u istraživanju glazbene građe Mojca Piškor, etnomuzikologinja.

 

Polazišna točka radionice su pjesme, rečenice, prozivke te pogrdni izrazi koji su korišteni u cilju preodgoja zatočenica u logoru, kao i specifični zvuci prostora rekonstruirani prema sjećanju zatočenica. Sudionice i sudionici radionice će ih unutar skupne improvizacije staviti u kontekst uspostavljanja memorije dehumanizacije u suvremenoj vokalno-instrumentalnoj izvedbi.

 

Radionica je podržana od Zaklade Kultura nova, Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH, i-Portunus programa Kreativne Evrope, Austrijskog kulturnog foruma i EPK Rijeka 2020.