Preskočite na glavni sadržaj

HDLU Zagreb raspisuje natječaj za upis novih članova u 2024. godini (Rok: 3.1.2024.)

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb raspisalo je natječaj za upis novih članova, profesionalnih likovnih umjetnika u 2024. godini, s rokom prijave do 3. siječnja 2024.
vrijeme: 13.11.2023. - 03.01.2024.
url: https://hdlu-zagreb.hr/
Za pristup natječaju, potrebno je na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com poslati molbu sa slijedećim podacima:
 
1./ Životopis umjetnika sa popisom dosadašnjeg umjetničkog obrazovanja i umjetničkog djelovanja (skupne i samostalne izložbe), uz skeniranu diplomu, datum rođenja, mail adresu i adresu web stranice ako je umjetnik ima. Prilažu se i fotografije do 10 karakterističnih likovnih djela u attachmentu maila, uz natječajnu molbu, te dokaz o državljanstvu (ili o prebivalištu). Ove godine prednost kod upisa će imati umjetnici kojima trebaju strukovne potvrde za profesionalne umjetnike.
 
2./ Za umjetnike koji nemaju diplomu, uz detaljan popis umjetničkog djelovanja u zadnjih pet godina, potrebno je također priložiti i portfolio sa radovima umjetnika, koji može biti u virtualnom obliku kao web stranica ili 10-ak karakterističnih likovnih radova na fotografijama, priloženim uz životopis u attachmentu maila. Strukovnih izložbi u relevantnim domaćim galerijama treba biti najmanje 3 samostalne i/ili pet skupnih žiriranih u posljednjih pet godina.
-  
Primljeni umjetnici koji zadovolje natječajne kriterije su obavezni platiti godišnju članarinu za godinu dana unaprijed od trenutka upisa u udrugu, koja iznosi 20 eura i kad je plate, tada će biti upisani u Registar članova HDLU Zagreb, te će dobiti potvrdu o članstvu i člansku iskaznicu sa kojom ostvaruju besplatan ulaz ili popust u većini domaćih galerija i muzeja. Osim godišnje članarine od 20 eura, u udruzi se ništa drugo ne plaća, sve potvrde i sudjelovanje u aktivnostima udruge za članove su besplatni.
 
Temeljem Članka 10. Statuta HDLU Zagreb, članom HDLU Zagreb se postaje upisom u Popis članova koji vodi predsjednik/ica udruge. Interni Popis članova vodi se elektronički i obavezno sadrži podatke o osobnom imenu člana, OIB-u, datumu rođenja, datumu pristupanja udruzi, te adresu stanovanja, broj telefona, mail adresu i adresu web stranice ako je član ima.
 
Komisija za prijem novih članova nije dužna obrazlagati svoje odluke pristupnicima natječaja.

Dodatne informacije vezane uz natječaj i članstvo u Udruzi pročitajte na poveznici:
https://hdlu-zagreb.hr/2023/11/12/hdlu-zagreb-raspisuje-natjecaj-za-upis-novih-clanova-u-2024-godini/