Preskočite na glavni sadržaj

Hana Jušić i Đuro Gavran dobitnici Grand Prixa 10. FRKE

Dodjelom nagrada u čak devet kategorija završena je deseta Filmska Revija Kazališne Akademije. O dodijeljenim nagradama odlučio je žiri čiji su članovi bili Judita Franković, Vlatka Vorkapić, Mia Pećina, Jasna Žmak, Igor Bezinović, Marin Juranić i Dragan Marković – Markoni.
vrijeme: 08.04.2013.
mjesto: Zagreb
url: http://www.frka.adu.hr/

Najboljom glumicom proglašena je Sanja Drakulić, dok je najbolji glumac Matija Čigir. Nagradu za najbolju montažu osvojio je Borna Buljević, dok je statua za najboljeg snimatelja završila u rukama Danka Vučinovića. Nagradu za najbolji scenarij dobili su Ivan Sikavica i Ivan Skorin, i to za film 'Babysitter'. Titulom najbolje producentice može se pohvaliti studentica Marijana Martelock, dok je njena kolegica Hana Jušić proglašena najboljom redateljicom.

Grand Prix za dokumentarni film dobili su redatelj Đuro Gavran te producenti Isa Živanović i Tibor Keser za film 'Veliki dan', dok su onaj za igrani dobile redateljica Hana Jušić te producentice Tina Tišljar i Tena Gojić za film 'Terarij'.

Jubilarna deseta FRKA održala se od prošlog petka, 5. travnja do nedjelje, 7. travnja, a na njoj je ukupno prikazano čak sedamdesetak radova studenata zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, uz bogat popratni program i tribine čiji su gosti razgovarali o aktualnim temama hrvatske filmske industrije. Usto, predstavljen je i program gostujućega Fakulteta za film i televiziju s Akademije za izvedbene umjetnosti iz Bratislave.