Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanja predstave 'Skupština' Ljubomira Kerekeša

Komedija Ljubomira Kerekeša 'Skupština', koja govori o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti, gostuje u Histrionskom domu u Zagrebu 10., 11. i 12. travnja, dok 13. travnja gostuje u Lukovišću, a dan kasnije u Pečuhu (Mađarska).
vrijeme: 10.04.2012.
mjesto: Zagreb, Pečuh i Lukovišće
url: http://www.hnkvz.hr/

Autor songova je Dragutin Novaković – Šarli, kostime je izradila Karmen Bubanić, scenografiju Mladen Posavec, majstor rasvjete je Marijan Štrlek, a autor desinga programa i plakata Jan Kerekeš  

Predstavu izvode: Draško Zidar (Dragec), Mijo Pavelko (Ivek zvani Tarzan), Ljubomir Kerekeš (Trpimir Oršuš), Marija Krpan (Đurđa) i Dragutin Novaković-Šarli (Đeronimo).

Radnja kajkavske satirične komedije 'Skupština' smještena je u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor, koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj općedruštveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu. Specifičnost Kerekešove 'Skupštine' prisustvo je predstavnika romske nacionalne manjine.

Predstava je premijerno izvedena u siječnju 2005. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i od tada ne silazi s repertoara. Izvedena je više od 120 puta u diljem Lijepe naše, a gostovala je i u Bosni i Hercegovini. Sudjelovala je i na Festivalu glumca u Vukovaru, Iloku, Županji i Vinkovcima te na festivalima Glumci u Zagvozdu (Zagvozd), Bok festival (Bjelovar), Dani karnevala (Rijeka) i varaždinskom Špancirfestu.

Izvor: HNK u Varaždinu