Preskočite na glavni sadržaj

Godišnja izložba članova HDLU-a Osijek

Otvorenje Godišnje izložbe članova HDLU-a Osijek 'Umnažanje kao nužnost' održat će se u Galeriji Kazamat u utorak, 2. srpnja, s početkom u 19 sati.
vrijeme: 02.07.2019.
mjesto: Osijek, Galerija Kazamat

Izlažu: Marija Škrobo Arambašić, Dario Brkić, Mario Čaušić, Krunoslav Dundović, Ida Đurkić, Robert Fišer, Maja Gjajić, Josip Kanis, Josip Kaniža Viktorija Križanović, Tamara Meščić, Ana Petrović, Ivana Škvorčević, Mia Štark, Ria Trdin, Vinko Vidmar.

Ovogodišnje izdanje godišnjeg izložbenog predstavljanja članova HDLU-a Osijek posvećeno je mediju grafike. Već duže vrijeme tendencija je da se podjela na klasične tehnike omekša kako bi se iskoristile mogućnosti koje daje njihovo međusobno kombiniranje, ali i  prožimanje s novim medijima. Iz toga se razloga već u predloženom nazivu izložbe, kao i u natječajnom tekstu, istaknulo kako je cilj izložbe potaknuti umjetnike da kroz svoja djela predstave one aspekte grafičkoga medija koji nisu samo umnoženi otisak matrice, ali i da poklonicima drugih medija pruži poticaj za vizualno promišljanje temeljnih postulata grafike u medijima koji nisu grafički te funkcioniraju na temelju posve druge logike.

Kustos: Igor Loinjak

https://www.facebook.com/events/335115417382662/