Preskočite na glavni sadržaj

‘Glazba i Koprivnica’ - kreativni natječaj za najbolju kratku priču 2024. (Rok: 2.9.2024.)

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica poziva sve koji se vole kreativno izražavati riječima da se prijave na natječaj za najbolju kratku priču u 2024. godini koji će trajati do 2. rujna! Ove godine tema je ‘glazba’. Radnja priča treba biti smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove.
vrijeme: 01.07.2024. - 02.09.2024.
mjesto: Koprivnica
url: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/

Glazba je umjetnost prisutna u svim civilizacijama, a protokom vremena podliježe razvoju i promjenama. Oduvijek igra važnu ulogu u životu pa tako ne postoji privatna ili društvena sfera ljudskog života kroz koju se njezini zvuci ne provlače. Život je nezamisliv bez zvuka i glazbe. Svi je vole. Prenosi emocije i osjećaje. Donosi užitak i opušta. Lijek je za dušu upravo kao i knjiga ili priča. Na koji će se način u ovogodišnjem natječaju susresti riječ i zvuk ostaje na kreativnim pojedincima, a nakon dosadašnjih priča natječaja: koprivničkog krimića, ljubavi u doba korone, straha, pravde i nepravde i nostalgije, došlo je vrijeme da se Koprivnica kroz priču ispuni glazbom.  
 
Cilj je natječaja potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji.
 
Detaljnije upute i kriteriji natječaja nalaze se u Pravilima kreativnog natječaja na mrežnoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.
 
Nagrade u knjigama osiguravaju poznate hrvatske nakladničke kuće.  
 
Priče iz prethodnih natječaja Koprivnički krimić (2019.),  Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone (2020.), Strah u Koprivnici (2021.) i Pravda i nepravda u Koprivnici (2022.)  i Nostalgija u Koprivnici (2023.) mogu se pročitati na poveznici https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vodic/programi-za-vas/koprivnicke-price/. Priče koje su nagrađene ili su ušle u uži izbor na prva dva natječaja objavljene su u e-knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 1 (2021.) (dostupno na: ), dok su priče nagrađene 2021., 2022. i 2023. objavljene u elektroničkoj knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 2 u 2024. godini.